Uitleg lessen

Zaktraining:
Om kennis te maken met het kickboksen kunt u het beste beginnen met de zaktrainingen.
De zaktraining begint met een conditionele warming up van ongeveer 15 minuten, de les gevolgd door combinaties met armen en benen op de kickbokszakken.
Deze lessen zijn vanaf 13 jaar en voor dames en heren gemengd. Wilt u deze les een keer komen proberen, dan is het mogelijk handschoenen te lenen bij ons.

Technieken:
Deze les is leuk als u zeker al enkele keren een zaktraining heeft gevolgd.
De techniekles wordt ook begonnen met een conditionele warming up van ongeveer 15 minuten.
In deze les wordt in tweetallen verschillende combinaties uitgevoerd waar veel aandacht wordt besteed aan het juist uitvoeren en blokkeren van de stoten en trappen. Benodigdheden voor deze les zijn handschoenen en scheenbeschermers, aanbevolen wordt een bitje.

Sparren:
Dit is een les voor degene met ervaring!! Deze les wordt begonnen met een warming up, gevolgd door sparren. In deze les gaat het om snelheid, techniek, en misschien wel het belangrijkste, respect voor de tegenstander! Benodigdheden voor deze les zijn handschoenen, scheenbeschermers en een bitje is verplicht.

Jeugdles:
Wij hebben een gezellige groep met jeugd gevarieerd vanaf 7 jaar tot een jaar of 13.
Marino geeft deze les met veel enthousiasme, maar omdat we zitten met een groot verschil aan leeftijden door elkaar heeft Marino de hulp gevraagd aan een van onze wedstrijdvechters, Donna. Op deze manier krijgt elke leeftijd de juiste aandacht! Ook maken wij regelmatig gebruik van stagiaires met uiteraard met een kickboksachtergrond.

Back to Basic:
Een korte warming up gevolgd door een les waar op de zak getraind wordt en afwisselend ook met elkaar. In deze les worden eenvoudige combinaties gemaakt met een duidelijke uitleg. Begin je net met kickboksen of wil je je techniek verbeteren, dan is dit echt een les voor jou!

Maxi-fit:
Deze les is hetzelfde als Back to Basic, het enige verschil is dat er alleen vrouwen welkom zijn!
Maxi-fit is de ideale les voor de vrouw die  onzeker is over haar lichaam, niet tussen de mannen wil trainen, een gezellig dames uurtje wel ziet zitten en ook nog fit wil zijn of worden! Dit kickboksen is op een vrouwvriendelijke manier, kijk naar de afval programma’s zoals Obese. In dit programma zie je dat je met kickboksen snel afvalt!
U heeft alleen sportkleding nodig.